BARISTA - odborník na přípravu kávy
Škola BARISTY - Barista odborník na přípravu kávy
Specializační seminář techniky, výroby a přípravy kávy espresso a cappuccino. Semináře se mohou zúčastnit dospělí z oborů, číšník, barman, výčepní, kuchař, ale také zájemci o tento obor z řad veřejnosti.
Seminář je zaměřen na přípravu espressa na profesionálních kávovarech, seznámení se základní přípravou a výrobou kávy espresso, cappuccino, malá historie a současnost oboru barista. Seminář je jednodenní cca od 9 hod. do 15 hodin s přestávkou na oběd.
Po složení závěrečné praktické zkoušky, na kterou dohlíží profesionální barista je předán akreditační certifikát.
Hlavní body a témata semináře:
Během teoretické části získají účastníci základní informace týkající se kávy, pražení kávy a všeho důležitého, co by měl každý o kávě vědět.
Dozvědí se:
cena semináře zde
Školení a zaškolení :
Zaškolení provádíme také přímo ve vaší firmě či provozovně.
Podrobnější informace podá - Tomáš Zahradil BARISTA SCAE 2 stupeň * tel.: 602 555 785 * Email: tzahradil@kavovary.cz
Specializační seminář techniky, výroby a přípravy kávy espresso a cappuccino. Semináře se mohou zúčastnit dospělí z oborů, číšník, barman, výčepní, kuchař, ale také zájemci o tento obor z řad veřejnosti.
Seminář je zaměřen na přípravu espressa na profesionálních kávovarech, seznámení se základní přípravou a výrobou kávy espresso, cappuccino, malá historie a současnost oboru barista. Seminář je jednodenní cca od 9 hod. do 15 hodin s přestávkou na oběd.
Po složení závěrečné praktické zkoušky, na kterou dohlíží profesionální barista je předán akreditační certifikát.
Hlavní body a témata semináře:
Během teoretické části získají účastníci základní informace týkající se kávy, pražení kávy a všeho důležitého, co by měl každý o kávě vědět.
Dozvědí se:
- Co je to káva
- Odrůdy kávy
- Kde se káva pěstuje
- Charakteristiky kávy
- Základy pražení kávy
- Balení kávy
- Co je to espresso
- Analýza pomocí smyslů
- Technika kávovaru
- Technika kávomlýnku
- Klasické cappuccino
cena semináře zde
Školení a zaškolení :
Zaškolení provádíme také přímo ve vaší firmě či provozovně.
Podrobnější informace podá - Tomáš Zahradil BARISTA SCAE 2 stupeň * tel.: 602 555 785 * Email: tzahradil@kavovary.cz